Responsivt design - hvorfor er det viktig og hvordan oppnår man det?

Det er vår oppgave å sørge for at nettsidene våre fungerer optimalt på alle enheter.

Som webdesigner/utvikler har vi en viktig rolle i å sørge for at nettsiden du leverer fungerer optimalt på alle enheter. Her er noen viktige faktorer å ta hensyn til for å oppnå responsivt design:

CSS media queries

En vanlig metode for å lage responsivt design er å bruke CSS media queries. Dette innebærer å endre utseendet på nettsiden basert på skjermstørrelse. Du kan justere størrelsen på bilder og tekst, endre layouten på siden eller skjule elementer som ikke er viktige på mindre skjermer. Det er også viktig å sørge for at navigasjonen fungerer godt på alle enheter.

Bildestørrelser

Store bilder kan føre til lange lastetider på mobilnettet, som kan påvirke brukeropplevelsen negativt. Som webdesigner/utvikler bør du derfor optimalisere bilder ved å redusere filstørrelsen og bruke riktig bildeformat.

Testing

Testing er en viktig faktor for å oppnå responsivt design. Det kan være tidkrevende å teste nettsiden på ulike enheter og skjermstørrelser, men det er viktig å sørge for at nettsiden fungerer optimalt for alle brukere. Det finnes flere verktøy og tjenester som kan hjelpe deg med å teste responsivt design, for eksempel Google Chrome DevTools og BrowserStack.

Brukeropplevelse

Responsivt design handler ikke bare om utseendet på nettsiden, men også om brukeropplevelsen. Som webdesigner/utvikler bør du sørge for at nettsiden er enkel å bruke, uansett hva slags enhet brukeren bruker. Dette inkluderer å sørge for god lesbarhet, enkel navigasjon og raske lastetider.

Oppsummering

Som webdesigner/utvikler har du en viktig rolle i å sørge for at nettsiden du leverer fungerer optimalt på alle enheter. Du bør ta hensyn til bildestørrelser, brukervennlighet og testing, og bruke ulike tilnærminger som CSS media queries for å sørge for at nettsiden fungerer optimalt på alle skjermstørrelser.

Utvalgt arbeid

Bla deg gjennom tidligere utførte prosjekter. Ta kontakt nederst på siden om du kunne tenke deg å joine listen 😎

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Hama Accounting

Hama Accounting ønsket en moderne, vennlig og faglig solid visuell profil. Komplett pakke med nettside utviklet i Webflow.

KW-Malerservice

KW Malerservice ønsker en moderne og stilren logo, som fungerer godt til trykksaker (arbeidsklær, bil, skilt osv.). Gjerne i farge og KW imp

Vestfold Garasjeporter

For Vestfold garasjeporter har jeg laget logo og profilering, for garasjeportmontering rundt Sandefjord.

By The Dead

By The Dead Design & Stuff sikter seg inn på å bli en internasjonal leverandør av kule ting. Mørk og dyster design, på alle overflater.

Vil du legges til på denne listen?

Let's do it!

Ta kontakt

Send meg dine tanker, så følger jeg deg opp med løsningsforslag

Takk! Meldingen din har blitt sendt!
Du hører fra meg så fort jeg klarer 🏃
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen eller send meg en epost:
hei@logotype.no
Eller send meg en e-post

hei@logotype.no

Logotype - Ingjer Media | siden 2012