Bilder på nettsidene til ditt firma

Hva du bør vite og hvordan du kan lykkes. Bilder kan skape interesse, tillit, følelser og handling hos de som besøker nettsiden din.

Bilder er en viktig del av enhver nettside, spesielt for firmaer som vil vise frem sine produkter, tjenester, ansatte og verdier. Men hvordan kan du finne eller lage gode bilder som passer til din virksomhet og din målgruppe? Her er noen tips og råd som kan hjelpe deg med å velge og bruke bilder på nettsider til firma.

Få samtykke fra de som er avbildet

Hvis du vil bruke bilder av dine ansatte eller kunder på din nettside, må du huske å be om deres samtykke først. Du må informere dem om hvorfor du vil bruke bildene, hvor lenge de skal være tilgjengelige og hvordan du vil håndtere eventuelle forespørsler om sletting eller endring. Dette er et krav i personvernlovgivningen og viser respekt for de som er avbildet.


Finn gratis bilder på nettet

Hvis du ikke har tid eller budsjett til å ta dine egne bilder eller leie en fotograf, kan du finne mange gratis bilder på nettet som du kan bruke til personlig og kommersielt bruk uten å kreditere fotografen. Noen eksempler på slike tjenester er Pixabay, Unsplash, Pexels og flere. Disse bildene har høy kvalitet og variert innhold, så du kan sannsynligvis finne noe som passer til din bransje og ditt tema.


Ta dine egne bilder eller lei en fotograf

Hvis du vil ha mer unike og originale bilder til din nettside, kan det være lurt å ta dine egne bilder eller leie en profesjonell fotograf som kan hjelpe deg med å fange opp essensen av din virksomhet. Da har du mer kontroll over kvaliteten, størrelsen, motivet og budskapet til bildene dine. Du bør også tenke på hvordan du vil redusere størrelsen på bildene dine slik at de ikke tar for mye plass eller gjør nettsiden din treg.


Ha en klar strategi for bruk av bilder

Uansett om du bruker gratis bilder eller egne bilder, bør du ha en klar strategi for hvordan du vil bruke bildene til å fremme din virksomhet og nå din målgruppe. Du bør tenke på hva slags bilder som passer best til din bransje, ditt formål og ditt tone of voice. Du bør også variere typen og stilen på bildene dine slik at de ikke blir kjedelige eller monotone.


Vær kreativ og original

Til slutt bør du være kreativ og original når du velger og bruker bilder på nettsider til firma. Du bør prøve å skille deg ut fra konkurrentene dine ved å vise frem noe unikt eller spennende om din virksomhet. Du bør også prøve å engasjere de som besøker nettsiden din ved å vekke deres nysgjerrighet, interesse eller følelser med bildene dine.


Bilder på nettsider er et kraftfullt verktøy for å kommunisere med potensielle kunder og partnere. Hvis du følger disse tipsene og rådene, kan du øke sjansene for at bildene dine blir lagt merke til, husket og verdsatt.

Utvalgt arbeid

Bla deg gjennom tidligere utførte prosjekter. Ta kontakt nederst på siden om du kunne tenke deg å joine listen 😎

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Oxylab

For deg som er #ivrig når det kommer til trening og kondisjon. Nettside for Oxylab som utfører testing av VO2 Max, Laktat-terskel mm.

Lille Himmel

Velfortjent pause, hos Lille Himmel på Sørumsand. Ny nettside med en rolig og avslappet atmosfære. Integrert med timebestilling fra Timma, s

Gammelby Sømverksted

Gammelby Sømverksted ønsket en vintage logo for profilering på nett. Nyoppstartet bedrift som leverer tjenester innen skinn og stoff for skr

Sveiseverksted Bjørn Bjørnstad

Sveiseverksted Bjørn Bjørnstad ønsket et ny logo for profilering etter eierskifte og gammel logo som var veldig utdatert. Vi endte opp med e

Vil du legges til på denne listen?

Let's do it!

Ta kontakt

Send meg dine tanker, så følger jeg deg opp med løsningsforslag

Takk! Meldingen din har blitt sendt!
Du hører fra meg så fort jeg klarer 🏃
Oisann! Noe gikk galt, prøv igjen eller send meg en epost:
hei@logotype.no
Eller send meg en e-post

hei@logotype.no

Logotype - Ingjer Media | siden 2012